Welmer


Waar begin ik?
  
Na mijn opleiding Detailhandel vertrok ik op 14 mei 2000 naar Australië. Ik wilde in het land van mijn dromen mijn leven verder ontwikkelen.
Soms zat ik er helemaal doorheen, maar juist op die momenten waarop ik dacht: ”Hoe moet ik nou verder?” kwam daar ineens hulp uit onverwachte hoek.
   
Na een jaar kwam ik terug in Nederland, vol van mijn avonturen. Ik besloot mijn droom vorm te gaan geven; reizen over de wereld, op zoek naar kwaliteitsproducten voor mensen die betekenis willen geven aan hun leven. Ik richtte een bedrijf op, Special Choice, maar waar moest ik beginnen?
 
Na een jaar hard werken als directiechauffeur ging ik voor twee maanden naar Peru om mijn kennis van de Spaanse taal verder te ontwikkelen. Vanuit Cusco ging ik naar een klein plaatsje in de bergen waar kunstenaars en handelsmensen samenkomen om vooral toeristen hun handelswaar aan te bieden. Ineens kwam ik bij een vakman die truien van wol aanbood voor ongeveer 50 euro. Ik schrok me een hoedje en vroeg hem waarom hij 10 keer zo duur was als de andere ondernemers. Deze man overtuigde me direct door een trui binnenstebuiten te keren. Hij legde me uit dat werkelijke kwaliteit begint bij een goed design, perfecte Alpacawol, de juiste hoeveelheid breisteken per cm2 en een gedetailleerde afwerking. Ik kocht een trui van deze ondernemer, die ik na 4 jaar nog steeds met veel plezier draag. Sinds deze ervaring heb ik helder dat de sleutel voor mijn ondernemen kwaliteitsproducten zijn.
 
In november 2003 landde ik voor het eerst in India. Ik voelde me er direct thuis. Via mijn reis kwam ik op prachtige plaatsen, vooral handelsplekken. Tijdens deze reis heb ik mijn eerste producten gekocht. Ik was overtuigd geraakt van India.
 
In Nederland probeerde ik naast mijn uitzendbaan de producten aan de man te brengen. Vooral in mijn directe omgeving was dat een succes. Iedereen vond mijn verhaal bijzonder en was erg enthousiast. Na een tijdje bleek de verkoop te stagneren en ik besloot me volledig aan mijn bedrijf te wijden.
  
Ik ben me meer gaan verdiepen in de productkennis en weer teruggegaan naar India. Daar kocht ik sjaals, dekbedsets, sieraden, schaakborden en lederwaren.
Niet veel later gaven Bas Haarstudio en Douwe Egberts mij een opdracht om voor hen relatiegeschenken van leer te laten maken.
 
Ik presenteerde mijn handel op lifestylebeurzen en ik gaf presentaties bij mensen thuis. Aan bedrijven verkocht ik vooral mijn leren producten. Ik ontdekte dat ik me kon onderscheiden door met mijn leverancier in India maatwerk te leveren.
 
In november 2005 kwam ik op eigen initiatief in contact met Piet Zoomers. Hij heeft in Nederland een prachtige modeketen opgebouwd. Piet Zoomers confronteerde mij direct met mijn bedrijfsnaam Special Choice. Hij zei me letterlijk:”Je hebt een goede kop, je hebt een mooi verhaal en een unieke naam, gebruik die dan!”
  
Niet lang na deze ontmoeting hakte ik de knoop door. Op 1 januari 2006 zette ik mijn nieuwe bedrijf Welmer in de markt, om onder eigen naam maatwerk producten van leer te realiseren voor de zakelijke markt.
 
Ondertussen hebben o.a. BP, Rabobank, IBM, Philips, KFN, Douwe Egberts, ROC ASA Utrecht, de Gemeente Amstelveen, het Ministerie van Defensie, Vedior, RGG licht & Design en anderen mij de gelegenheid gegeven om producten voor ze te realiseren. Had ik 8 jaar geleden kunnen bedenken dat mijn leven er zo uit zou zien?
  
Nu bouw ik rustig en bewust aan mijn toekomst.
"Leven en werken in vrijheid!"
 
Welmer Schoonhoven
 
Welkom Producten Welmer Klanten Contact Kopen Voorwaarden Sitemap